Adevărata fericire


Azi am dat de câteva sfaturi cum să scriu un articol și unu din ele era ca „să scriu despre o temă pe care iar interesa pe toți” sau majoritatea din ei. Meditând puțin la aceasta mi să furișat un gând în mintea mea și anume despre fericire sau „Adevărata fericire”. Este o temă actuală și mulți sunt în căutarea adevăratei fericiri, toți aleargă într-o parte și în alta și caută să adune tot mai multe lucruri, sau plecând peste hotare ca să câștige tot mai mulți bani, sperând că aceasta o să le aducă fericire.

Biblia spune: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu ți neprihănirea Lui și celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra” Matei 6:33.fericire Cel rău mereu vrea să ne amăgească cu diferite metode: că atunci când vom avea mai mult vom fi fericiți, minciuni! că atunci când vom avea mai mulți prieteni vom fi fericiți, când vom avea propria familie, când vom avea copii, când vom avea nepoți…și viața a trecut și tot nefericiți rămânem. Și undei fericirea?

Dar fericirea nu stă în lucruri, fericirea stă în noi! Atunci când iubim, când ne dăruim pentru cineva, jertfit timpul nostru, lucrurile noastre, pentru a face pe cineva fericit! Câteva zile în urmă mă gândeam la lucrurile pe care mi le-a dat Dumnezeu ca să le am și sunt foarte mulțumit și recunoscător Lui, dar sincer să fiu ele nu-mi aduc fericirea, ci majoritatea din ele doar îmi fură timpul meu prețios și îmi ia privirea de la lucrurile cu adevărat importante. Vorbesc de lucruri, nu de persoane, ce ține de persoane ele trebuie prețuite și iubite la maxim, cât timp mai sunt alături de noi.

Dar am înțeles un lucru, că fericirea nu este de pe pământ, ci fericirea e de sus și e pregătită pentru tine și pentru mine, e în mâna lui Isus. Nouă nu ne rămâne decât să o cerem de la El. Dar cum să o ceri? Prin rugăciune, El mereu ne așteaptă ca noi să vorbim cu El, iar noi ca Să-i auzim răspunsul trebuie să Citim Biblia care este Cuvântul Său. În Proverbe 16:20 spune: „Cine cugetă la Cuvântul Domnului găsește fericirea și cine se încrede în Domnul este fericit”! Ești în căutarea fericirii? Biblia este sursa și locul în care găsim adevărata fericire,  pe paginile Sfintei Scripturi este ascunsă fericirea, așa că citește-o! Dar haideți să ne punem întrebare următoare. Cât și cum citim noi Biblia? Cât timp medităm noi asupra ei? Oare suntem noi așa oameni ocupați, încât să nu acordăm noi timpul nostru acestei comori, pe care ne-a lăsat-o Dumnezeu.

Credeți că Dumnezeu nu dorește ca oamenii să fie fericiți? Sigur că El dorește! El și-a arătat dragostea Sa și dorința Sa de a ne da fericire, pace, iertare prin moartea Singurului Său Fiu Isus Hristos și cei care cred în El să aibă parte de viață veșnică, de fericire, de bucurie în fiecare zi (Ioan 3:16)! Din dragoste pentru mine și pentru tine a făcut-o. Dar asta nu înseamnă că suntem scutiți de necazuri! Dumnezeu pedepsește pe cine iubește!  Majoritatea oamenilor zic o vorbă „o viață trăim” haideți să ne bucurăm și să ne veselim în ea, trăind o viață în pofte și în plăceri și ei consideră că aceasta este adevărata fericire…aceasta este o deșertăciune și goană după vânt!

Eclesiastul 8:12 „Totuși, măcar că păcătosul face de o sută de ori răul și stăruie multă vreme în el, eu știu că fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu și au frică de El”. Cei ce au frică de Domnul au parte de fericire, să-ți fie frică de Domnul este să-ți fie frică să păcătuiești, să-ți fie teamă să-L superi prin purtarea ta, știind că El cunoaște toate lucrurile. Descoperă acele lucruri care îți fură din fericirea ta și nu-ți permit să  fii fericit, caută și fă acele lucruri care îți aduc fericirea în viață…iubește, dăruiește, prețuiește…caută să fii plăcut înaintea lui Dumnezeu și caută să faci voia Lui!

Timpul nostru petrecut cu Dumnezeu în fiecare zi ține de fericirea pe care o avem în viață. Deciziile pe care le i-ai în fiecare zi depind mult de fericirea ta. Alege viața cu Dumnezeu! Alege să citești Biblia! Căci doar Dumnezeu este Cel ce-ți dă sens vieții tale, doar El este cel ce-ți dă adevărata fericire și nimeni altul! Fericire nu are preț, ea nu se cumpără, ci ea este dată în dar de Dumnezeu celor ce o cer de la El….Acceptă-L pe El în inima ta, lasă-te transformat de El, trăiește fiecare zi împreună cu El și Dumnezeu să mă ajute și să te ajute la aceasta.   Amin!

 

Autor: Alex Vivat

4 gânduri despre „Adevărata fericire

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑