Cu Isus în locul tainic


Ce face Dumnezeu în tot acest haos? El duce la îndeplinire planul său veșnic (Romani 8:28).

Ce interesant este faptul că, deși vedem cum lumea a fost zguduită, putem vedea și cum biserica a fost zguduită, la rândul ei. Practicile obișnuite ale bisericii au fost oprite de restricții si izolări implementate pe întregul pământ.

Adunările au fost interzise, muzica și cântul congregației au fost interzise, restricții temporare au fost impuse asupra slujbelor bisericii, ospitalitatea a fost și ea interzisă; până și îmbrățișările au fost interzise. Modul de funcționare a bisericii a fost, în multe feluri, oprit. În Evrei 12:27 citim: „<<încă o dată>> arată înlăturarea lucrurilor clătinate, adică a lucrurilor create, astfel încât să rămână lucrurile ce nu pot fi clătinate”. Ce ne rămâne nouă când toate acestea ne sunt luate?

Unei părți a bisericii nu i-a rămas nimic, iar credința oamenilor a eșuat – întrucât își puseseră credința în modul de funcționare a bisericii, iar când acesta a fost înlăturat, nu a existat o temelie tare, nu a existat Cristos pe care să poată sta. Zguduirea bisericii a fost intensă și dureroasă, dar ce rămâne în urma ei?

CEEA CE RĂMÂNE ÎN INIMA FIECĂRUI CREȘTIN ESTE RELAȚIA PERSONALĂ CU ISUS.

O expresie prea des folosită care a pierdut mult din semnificație. O relație personală cu Isus. Isus a fost deseori înăbușit din viețile noastre de aglomerarea survenită în lucrare, viața bisericii, comunitate și muzică de închinare perfectă. Reprezintă acestea ceva rău? Bineînțeles că nu; ele sunt extraordinare! Însă dacă ele sunt tot ceea ce deții, cu ce rămâi atunci când le pierzi? Cu nimic.

Acel „nimic” al relației oamenilor cu Dumnezeu iese acum la iveală. Dumnezeu lucrează mereu, știm asta (Romani 8:28). Dumnezeu lucrează în orice situație; El lucrează chiar și acum, în mijlocul acestei pandemii globale, în această perioadă de „criză” a bisericii, în această mare „cădere”. Dumnezeu lucrează și își întrețese planul Său bun, așa cum a făcut de la început. Unde îți este credința? Acum este timpul să privim la noul început dat de Dumnezeu, în vederea renașterii bisericii din cei care rămân: „”Iată, noi îi considerăm fericiţi pe cei ce au perseverat. Aţi auzit de perseverenţa lui Iov şi aţi văzut care a fost scopul Domnului, căci Domnul este plin de îndurare şi milostiv.” (Iacov 5:11)

Noi am fost dependenți de cum a funcționat biserica, ceea ce ne-a distras de la nevoia noastră de a veni la Dumnezeu în locul tainic din inițiativă proprie. Să Îi întâlnim prezența în locul tainic din cămăruța noastră. Să venim la El prin mărturisire și pocăință și să ne predam Lui viața în fiecare zi; să Îi cunoaștem atingerea, sa Îi simțim prezenta și puterea Duhului Sfânt în timpul nostru personal cu Dumnezeu. Fără acestea, ce altceva avem? Biserici la modă, închinare extraordinară, o comunitate de cafegii – dar un spațiu gol în centru, unde Isus ar trebui să fie întronat. Isus a spus: „Rămâneţi în Mine şi Eu voi rămâne în voi! Aşa cum mlădiţa nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi, dacă nu rămâneţi în Mine.” A venit vremea să rămânem în părtășia Lui, iar El să ne fie viață și sursă.

Putem să ne închinăm fără muzică? Da! Poate Duhul Sfânt să miște chiar dacă biserica arată puțin diferit? Da! El a mișcat cu putere în camera de sus după ce „biserica”, adică cei 12 ucenici, se împrăștiaseră și se ascundeau. Acum este momentul să vedem cum Duhul mișcă așa cum nu am mai văzut până acum! Nu dispera! Privește cu credință la noua lucrare pe care o face Dumnezeu în lume!

Sunt extrem de bucuroasă că sunt creștină în această perioadă pentru că Domnul face o lucrare nouă! Nu trăim într-o perioadă de înfrângere; ea o parte integrantă a mărețului plan de mântuire a lui Dumnezeu! Acesta nu se bazează pe o credință superficială bazată pe distrageri, ci pe o credință profundă și personală care recunoaște că Isus este Împărat și viețile noastre sunt în totalitate ale Lui.

CUM VA ARĂTA NOUA NORMALITATE?

Aceasta începe cu Isus în locul tainic. Cei care Îl urmează pe Cristos și au o credință profundă, durabilă – a căror încredere este în Dumnezeu, în suveranitatea Lui în tot haosul, în planul Lui consecvent pentru toată omenirea – aceștia vor rămâne în picioare, chiar dacă vor fi zguduiți; ei vor vedea reînnoirea bisericii și lucrării lui Dumnezeu la nivel internațional.

Pe măsură ce ne adunăm, noi nu re-începem biserica, ci începem într-un alt mod. Puterea de a rămâne în picioare vine prin îngenunchere. Renașterea bisericii va avea loc prin nașterea unei atitudini de rugăciune și pocăință.

Haide să facem parte din planul lui Dumnezeu care urmează să se împlinească. Acum este momentul să mergem la Dumnezeu în rugăciune, să Îl rugăm să ne ierte pentru că ne-am clădit credința pe alte lucruri (indiferent cât de bune), și nu pe El. El este Stânca pe care ne zidim credința, viața și biserica!

Anul trecut, gradul de anxietate al comunității globale a explodat. Pentru prima dată, unele persoane seculare se gândesc la marile întrebări ale vieții și își dau seama că se află în fața neantului singuri și sunt înspăimântați. Vor un răspuns pentru durerea, confuzia și frica lor. Evanghelia este acel răspuns și vom fi martori atunci când ea va veni din nou cu putere.

DUMNEZEU NE CHEAMĂ PE NOI SĂ VESTIM EVANGHELIA.

Dumnezeu i-a spus Esterei că a ajuns în acel moment „pentru o vreme ca acesta” (Ester 4:14). Dacă ai rămas în Cristos, El te va folosi în această perioadă. Vino la El chiar și acum, citind acest articol; îngenunchează înaintea Lui și predă-ți din nou viața. Apoi vino în rugăciune și rostește-ți cererile cu insistență pentru a vedea reînnoirea lui Dumnezeu în comunitatea ta și la nivel internațional. Poate ai impresia că s-a spart valul Creștinismului, însă așa cum un val se sparge, altul nou se naște!

Împreună, în rugăciune, în locul tainic cu Cristos, în relația noastră personală cu Isus, vom vedea cum biserica va fi reînnoită.

„Pe Cristos, stânca mea eu stau, toate celelalte sunt trecătoare, toate celelalte sunt trecătoare!”

Articol preluat de pe calvary.ro

Publicitate

2 gânduri despre „Cu Isus în locul tainic

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: