Despre Mine


Alex VivatNumele meu este Alex Vivat

Am fost creat de Dumnezeu și trimis în lumea aceasta pe 16 iulie 1992 prin scumpa mea Mamă „Tatiana”. Copilăria mea am petrecut-o într-un sat cu numele „Munteni” din raionul Cimișlia, un loc liniștit, drăguț, cu mulți prieteni și multe amintiri frumoase! Am locuit împreună cu bunicii mei, din cauza că părinții mei au divorțat și mama a fost nevoită să plece peste hotare, pentru a-mi asigura un viitor mai bun… Am absolvit 9 clase, (dacă sincer am învățat foarte rău la școală) Unii din profesori ziceau că nu va ieși nimic bun din mine și eu de asemenea privind la notele mele mă vedeam lucrând undeva la construcții, (dar Dumnezeu mi-a pregătit ceva mai bun! 🙂 )

 

Apoi am cumpărat un apartament în or. Cimișlia, și am fost îndrumat să merg să fac o școală profesională de tip „plăcător cu plăci”. Am mers acolo, am fost cazat la un cămin împreună cu un coleg de cameră cu numele Vadim, un băiat simplu, înțelept, liniștit și cu o dragoste aparte față de Dumnezeu.  Prin el a lucrat Dumnezeu și mi-a schimbat direcția vieții mele! Era și este un exemplu de urmat pentru mine!

Până atunci habar nu aveam de Dumnezeu și de viața plăcută Lui. Însă îl vedeam pe el de foarte multe ori citind Biblia și era atât de diferit de ceilalți, la început mi se părea atât de straniu, de multe ori îmi citea și îmi explica din Biblie și anume ce a făcut Dumnezeu pentru noi și ce trebuie noi să facem. De multe ori colegii se râdeau de el și făceau glume și pe seama mea că o să devin și eu ca el, mă simțeam atât de înjosit, dar în sinea mea îmi ziceam „decât să fiu ca voi, mai bine ca el”. Într-o seară am stat până târziu vorbind cu prietenul meu, despre viață, despre viitor, despre veșnicie, era trecut de ora 2, el adormise iar eu nu puteam să adorm, îmi trecea toată viața prin fața ochilor, tot ce-am făcut, cât rău și cât bine? Ce am făcut pentru Dumnezeu? Unde voi fi după ce voi muri? Îmi vorbise și despre pocăință, nu cunoșteam atât de multe, dar m-am sculat din pat și am plecat în camera vecină, acolo nu locuia nimeni, nu am rezistat mult și m-am prăbușit pe genunchi cu ochii în lacrimi, mi-am cerut iertare de la Dumnezeu pentru tot ce am făcut, m-am pocăit și chiar în momentele acelea am simțit așa o eliberare, așa o fericire, am știut că Dumnezeu m-a iertat.

Biserica GolgotaNu am vorbit cu nimeni despre cele întâmplate în seara aceea, îmi era cam frică. După care am fost și invitat și la Biserică ( Biserica Creștină Evangelică Baptistă „Golgota”), nu am acceptat la început, dar ceva îmi zicea în interiorul meu „mergi la Biserică” și am acceptat invitația. Acea zi nu o voi mai putea să o uit niciodată, am rămas uimit de tot, și cântarea aceea cu care s-a început programul „Zidește în Mine o Inimă curată Dumnezeule” mi s-a întipărit atât de mult în inimă! Cântam cum puteam și chiar doream să fie așa cum erau cuvintele!

Am continuat să frecventez Biserica, apoi după un an, pe 11 aprilie 2010, am primit botezul. Apoi am început să cânt în grupul de laudă și închinare a Bisericii, era totul atât de minunat, eram împlinit prin tot ceea ce făceam. Între timp începusem să lucrez ca chelner într-un mic restaurant care lucra până târziu, era foarte obositor, și cam nu se lega nimic între Biserică și bar de noapte.

poza

Într-o zi cineva din Biserică (o persoană care m-a ajutat foarte mult) m-a văzut lucrând acolo, pe atunci ea lucra la Televiziunea locală din oraș, s-a apropiat de mine și mi-a zis că s-a eliberat un loc la TV și au nevoie de un băiat care să filmeze, și mi-a propus să merg acolo ca să fac puțină practică și să lucrez. Pentru mine era ceva de genul „Ce? Eu să lucrez la TV? Glumi-ți da? :D” dar totuși am mers și mi-a plăcut atât de mult, acum iubesc mult să filmez! 😉 Am lucrat acolo 2 ani și ceva, am devenit destul de cunoscut, încât foarte mulți mă salutau, însă eu nici nu știam cine sunt! A fost și așa timpuri.

Însă din cauza că viața mea spirituală se răcea, am simțit nevoia de a merge undeva să învăț și să mă aprofundez în Cunoașterea lui Dumnezeu și a Cuvântului Său! Și am decis să las slava omenească și să caut Împărăția lui Dumnezeu! Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.  (Matei 6:33) Am căutat informații unde aș putea merge ca să învăț și cineva la fel din Biserică mi-a zis despre un Institut Biblic, amplasat într-un loc minunat! Or. Orhei, st. Vatici, Tabăra „Speranța” ( în timpul de vară se face tabere, iar în timpul de școală, este Institut Biblic).

Am anunțat că îmi dau demisia și plec la școală, unii au rămas portret, cum adică lași așa un loc bun, pentru a pleca la o școală, undeva într-o pădure! Și am zis „O, Da!”  Mama mea la fel a rămas un pic surprinsă de alegerea mea, însă până la urmă mi-a zis: „E viața ta, alegerea la fel este a ta, îți respect decizia, tu știi mai bine ce faci!” și m-am bucurat mult să aud aceste cuvinte. 🙂

DSCN3804Am început studiile în 2012, aveam lecții ca: Noul Testament, Vechiul Testament, Istoria Bisericii, Teologie, Creștere Spirituală, etc. Și pe lână ceea că învățam despre Dumnezeu și studiam Biblia, după masă făceam și lecții de calculatoare, am învățat programe ca: Scripta (tapare rapidă), Word, Excel, Power Point, ProShow Producer, Adobe Photoshop CC, Adobe Ilustrator CC, Adobe Premiere CC. Am avut parte de niște colegi minunați, care i-am îndrăgit mult și care m-au susținut cu ce au putut. 

Am început să învăț foarte bine, Dumnezeu m-a ajutat și mi-a dat puteri în toate acestea, Am învățat trei ani, vara între ani eram implicat în taberele care erau organizate, a fost o experiență minunată pentru mine din toate punctele de vedere, Am fost echipat și pregătit pentru viața care îmi stă în față!

Front Varianta Veche Back VariantaDe asemenea am întâlnit un băiat capabil pe nume Dima care este fotograf (foarte bun) și am decis să facem o echipă,cu numele                 „Elegant Film”  Eu ca cameraman și el ca fotograf, la momentul dat mergem la diferite evenimente ca: nunți, botezuri, aniversării, logodne, etc. Avem mari succese și în aceasta, Dumnezeu este cu noi și ne ajută!

DoinaDSC_5932De asemenea la Institutul Biblic la care am Absolvit anul acesta în 2015, am întâlnit o persoană deosebită de toate și cu un caracter aparte, minunat! Cu numele Doina, care îmi aduce zilnic atâta bucurie și pe care eu o îndrăgesc atât de mult! La un moment dat și anume pe 10 Mai 2015 am decis să o cer în căsătorie și am primit frumosul și mult așteptatul „DA”  Iar pe 28 Iunie 2015 am decis împreună ca să ne logodim, a fost o zi minunată și unică! Urmează pe 26 Septembrie 2015 să fie și nunta  Iar până atunci merg pregătirile…

Am scris evenimentele cheie din viața mea, și cum Dumnezeu m-a ridicat și mi-a oferit ceva mai bun, la care eu nici nu visam! Dar toată mulțumirea îi aparține Domnului, care mi-a schimbat mintea și mi-a îndreptat pașii pe o cale mai bună, El mi-a asigurat viitorul! Să nu credeți că viața mea este doar plină de floricele și lucruri frumoase, am și eu greutățile mele, problemele mele, căderile mele, însă dacă Dumnezeu este cu tine totul e ușor și posibil!

Fără Dumnezeu ești un Nimic!Nuștiu cum ești tu și nuștiu care este viața ta! Dumnezeu o știe! Însă una știu sigur, cine Îl are pe Dumnezeu, are TOTUL! Alege-L pe El și vei avea doar de câștigat! Citește Cuvântul Său „Biblia” și vei fi înțelept! Fă-ți timp pentru El, se merită! Iar dacă crezi că Dumnezeu nu poate să-ți ierte păcatele pe care le-ai făcut tu, greșești amarnic și este o minciună din partea celui rău, uite ce zice Dumnezeu în Cuvântul Său „Biblia”:

 

Sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat. Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi. Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:7-9)

Toată iertarea este datorită dragostei Sale față de tine! 

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3:16)

Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.” (Ioan 3:36)


Tu îmi pari tare cunoscut(ă) .....cum te numești?Și totul este prin har, adică este un cadou, un dar nemeritat din partea lui Dumnezeu pentru tine! 

Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.  (Efeseni 2:8-9)

Alege sa trăiești, alege să iubești chiar dacă îți este greu….lângă tine e mereu Dumnezeu! :))))

Date de contact:

images Facebook – Alex Vivat – O parte din Mine!

687474703a2f2f7777772e66616e726179686f6e2e757a2f6c6f676f2f6f646e6f6b6c6173736e696b692e706e67 Odnoklassniki – ΆĽ€Ҳ Vivลť – O parte din Mine!

  Skype – alex_v38       20110117-skype-icon  

descărcareTelefon mobil – 068442418

1393793799_mail alexpokait@mail.ru 

google-plus-icon pokaitalex@gmail.com

 

youtube_logo  Alex Vivat 

 

 

Ultima Redactare: 13.08.2015

Reclame

26 comentarii la “Despre Mine

 1. Am înțeles că atunci când ai urmat cursurile biblice ai făcut și ceva cursuri de calculatoare,ceva limbaje de programare. Eu nu prea cunosc multe în domeniu…Astfel ca pe blogul meu la pagină Home nu am nimic. Ce crezi tu că aș putea pune acolo? Sau ce setări trebuie să fac?

  Apreciat de 1 persoană

 2. „Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata;”1 PETRU 2;9

  Harul si Pacea Domnului sa va fie inmultite.M.Magdalena.

  Apreciat de 1 persoană

   • Multumesc frate tanar in Domnul pentru urari de binecuvantare.Esti la bun inceput cu Domnul…ma bucur cand aud ca sunt tineri in ziua de astazi care sunt pe calea Adevarului.Fie ca Domnul sa te intareasca in orice incercare….drumul ingust este greu,dar impreuna cu El vei birui.Acesta este un adevar pe care eu timp de 35 de ani de cand merg pe aceasta cale,l-am experimentat prin Domnul.Ce ce sunt,sunt numai prin harul Sau,nu este meritul meu.Viata mea poate ca nu mi este lunga,la 66 de ani,ma gandesc din ce in ce mai des la intalnirea cu El…viata este atat de scurta.In ea adunam comori pentru cer,cand suntem trecuti prin felurite incercari…..ne maturizeaza pentru vesnicie,sa fim vrednici de ea.Romani 8;28-39,ne este o dovada vie in privinta lucrarii divine in cei care sunt alesii Lui.M.M(hardeladumnezeu.

    Apreciat de 1 persoană

    • Mulțumesc mult de încurajare și de sfaturi utile! Mă bucur că sunt oameni care știu a zice o vorbă bună și o încurajare, într-o lume în care toți își caută foloasele lui… Domnul să vă dea sănătate, putere și răbdare, ca să fiți credincios până la sfârșit!

     Apreciat de 1 persoană

 3. Pingback: Leapșă ”colorată” | minafla

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s