Cutremurătoarea poveste din spatele cântecului: M-am hotărât să-L urmez pe Isus (I Have Decided to Follow Jesus)


În urma cu aproximativ 150 de ani, a avut loc o mare trezire în Wales, Anglia. Ca rezultat al acestei mari treziri, misionari din Anglia și Germania au început să meargă în Nord-Estul Indiei ca sa răspândească evanghelia. La momentul respectiv, nord-estul Indiei nu era împărțit  în mai multe state cum este astăzi. Regiunea era cunoscuta sub numele de Assam şi era formată din sute de triburi. Comunitățile tribale erau prin natura lor primitive şi agresive. Aceste triburi mai erau numite și “Colecționarii de capete” din pricina obiceiului lor social în care bărbații trebuiau să colecționeze cât mai multe capete posibil. Puterea unui bărbat și abilitatea de ași proteja soția erau evaluate prin numărul de capete colecționate.

Într-o astfel de comunitate a ajuns un grup de misionari din Wales răspândind mesajul dragostei, păcii și speranței în Isus Hristos. Firește ei nu au fost bine veniți dar  în cele din urma au reușit sa convertească o familie la creștinism. Bărbatul, soția și  cei doi băieței ai lor. Credința acestui bărbat era asa de puternica încât oamenii din trib au început sa-L accepte pe Isus Hristos. Supărat, șeful tribului după ce a strâns tot tribul la un loc, a tarat în mijloc această familie care crease atâta zarvă.

Fiind în mijlocul tuturor, șeful tribului l-a întrebat dacă renunță acum la Isus, sau cei doi băieții vor fii omorâți. Inspirat de Duhul Sfânt acest om a rostit cuvintele care mai târziu au ajuns sa fie puse pe melodie și cantate: “I have decided to follow Jesus. No turning back, no turning back.”  (M-am hotărât sa-L urmez pe Isus. Nu-i drum-napoi, nu-i drum-napoi) În clipa următoare arcașii au dat drumul săgeților omorând cei doi băieței. Șeful tribului apropiindu-se, l-a mai întrebat încă o dată renunță la Hristos sau dacă nu ii va omora și soția. Privind cei doi copilași morți la pământ și pe soția sa care o iubea asa de mult a spus: “Though None Go With Me, Still I Will Follow!  No Turning Back, No Turning Back.”  (Chiar dacă nimeni nu merge cu mine, Eu încă te voi urma! Nu-i drum-napoi, nu-i drum-napoi). Și i-au omorât și soția.

Cu soția și cei doi copii morți șeful îi mai pune o ultimă întrebare lăsându-l să aleagă între credința lui în Hristos și propria-i viata. Realizând că nu mai are nimic în lumea asta și-a ridicat ochii către cer și a spus ultimele sale cuvinte: ” The World Behind Me, The Cross Before Me! No Turning Back, No Turning Back.”  ( În urma-i lumea nainte-i Isus! Nu-i drum-napoi, nu-i drum-napoi). În acel moment ordinele au fost date și arcașii l-au omorât ca și pe restul familiei lui.

Șeful tribului privind trupurile familiei zăcând la pământ, fiind  mișcat de credința acestui am a spus: ” De ce a trebuit sa moară acest bărbat, soția și copii lui pentru un om care a trăit într-o țară departe pe un alt continent aproximativ 2000 de ani în urmă? Acest Isus trebuie să fie real !”. Acest șef de trib l-a acceptat în clipa acea pe Isus Hristos ca salvator și în decurs de câteva luni tot tribul s-a întors la Dumnezeu. Toate acestea pentru că un om a stat în picioare și cu prețul vieții sale, a soției și a celor doi copii, inspirat de Duhul Sfânt a spus:

I have decided to follow Jesus.

Though None Go With Me, Still I Will Follow

The World Behind Me, The Cross Before Me

No Turning Back, No Turning Back.

1. /: M-am hotărât sa-L urmez pe Isus, :/ x3
Nu-i drum ‘napoi, nu-i drum ‘napoi !

2. /: Nimic nu mă va clinti pe cale, :/ x3
Nu-i drum ‘napoi, nu-i drum ‘napoi !

3. /: În urmă-i lumea, ‘nainte-i crucea, :/ x3
Nu-i drum ‘napoi, nu-i drum ‘napoi !

4. /: Renunț la lume, dar nu la Isus, :/ x3
Nu-i drum ‘napoi, nu-i drum ‘napoi !

Sursa: http://www.resursecrestine.ro/biografii/87419/cutremuratoarea-poveste-din-spatele-cantecului-m-am-hotarat-sa-l-urmez-pe-isus-i-have-decided-to

Publicitate

Un gând despre „Cutremurătoarea poveste din spatele cântecului: M-am hotărât să-L urmez pe Isus (I Have Decided to Follow Jesus)

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: